Een Bed & Breakfast centraal gelegen in Andalusië

Welkom.
Op deze weblog kom je alles te weten over het wel en wee van een B&B.
Ons emigratieverhaal en de verbouwing van deze cortijo staan op www.spaansedromen.wordpress.com
En als je tot slot zin hebt om het allemaal in het echt te aanschouwen, kijk dan voor meer informatie op
http://www.cortijodelsueno.com

donderdag 24 mei 2012

Informatiemap


Wat ooit begon als een mapje met 6 pagina´s waarin de dorpen om ons heen beschreven staan is inmiddels uitgegroeid tot 2 mappen met meer dan 80 pagina´s aan informatie. In het begin dachten we nog dat we gasten zouden krijgen die hier 2 dagen verblijven en dan weer door trekken naar het volgende logeeradres. Daarom ben ik gestart met een informatiemap waarin uiteraard ons eigen dorp Iznájar voor komt maar ook de directe omgeving. Inmiddels zijn we er achter gekomen dat de meeste van onze gasten hier hun hele vakantie doorbrengen, variërend van 7 dagen tot 14 dagen. Tja, en dan willen ze natuurlijk meer zien dan alleen in die 6 pagina´s beschreven staat. Elk jaar komt er wel iets bij, een stad of dorp, een natuurgebied, een attractie. Naarmate wij zelf meer ondernemen groeit de map. Gelukkig zijn er ook gasten die, als ze ergens heen gaan, voor ons informatiefolders meenemen zodat wij dat weer met anderen kunnen delen. De map is ingedeeld op afstand, te beginnen met het dichtst bij, zo kunnen gasten bepalen hoever ze die dag willen rijden. Vandaag heb ik de map helemaal up to date gemaakt en het is bijna een volwaardige reisgids geworden, compleet met plattegronden. Er staan ook wat suggesties voor autotrips in en ook een paar fiets- en wandelroutes. En bij alles staan wel wat persoonlijke tips. Dat dit gewaardeerd wordt door onze gasten blijkt wel uit het feit dat de map er altijd flink gelezen uit ziet. En dat wij ook van die map profiteren blijkt uit het aantal gasten dat nog een keer terugkomt omdat ze graag de rest, wat in de map staat, ook nog willen bekijken. Dus, voorlopig ga ik door met ontdekken, verzamelen en schrijven.

2 opmerkingen:

  1. Ook voor de 'reorganisatie'waren de mappen al erg compleet en overzichtelijk, hoor! We hebben er goed gebruik van gemaakt tijdens ons verblijf begin mei. En ook van je kookkunsten hebben we erg genoten. De diners die je maakt zijn super lekker en overdadig, net zoals het ontbijt. We hebben een fijn begin van onze vakantie gehad en wat ik al verwachtte is gebeurd: tijdens onze rondreis van bijna 4 weken troffen we niet weer zo'n geweldig logeeradres!

    Jose van Kooten

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het zal bij jullie nu wel veel warmer zijn dan bij ons aan de kust in Los Boliches/Fuengirola. Saludos de Albert y Mara

    BeantwoordenVerwijderen