Een Bed & Breakfast centraal gelegen in Andalusië

Welkom.
Op deze weblog kom je alles te weten over het wel en wee van een B&B.
Ons emigratieverhaal en de verbouwing van deze cortijo staan op www.spaansedromen.wordpress.com
En als je tot slot zin hebt om het allemaal in het echt te aanschouwen, kijk dan voor meer informatie op
http://www.cortijodelsueno.com

donderdag 15 maart 2012

Snoeien

Vandaag ga ik maar eens met de tip van E&C aan de slag. De palmbomen nog proberen te redden door de onderste bladeren eraf te halen. Wie weet redden ze het nog. Het klopt dat wij net uitgerekend een soort palm (Phoenix Canareis) hebben gekozen die hooguit -5 graden kan hebben. Dat wisten we wel, alleen we wisten niet dat het hier ook veel kouder kan worden. En aan al diezelfde palmbomen in de omgeving te zien heeft niemand dat gedacht. We zijn niet geheel palmloos hoor. Gelukkig hebben we ook nog een andere soort in de tuin staan. De Chamaerops humilis kan blijkbaar wel tegen de kou want die ziet er nog mooi uit. Het nadeel van deze palmsoort is dat hij veel langzamer groeit en de prijs is hoger. Maar als hij sterker is en alles overleefd dan staat dat natuurlijk niet in verhouding. Eerst proberen onze armzalige boompjes te redden. Middenin de kern bespeur ik nog groene bladeren en dat geeft hoop. We zullen zien wat die doet. 
Nu ik toch met mijn snoeischaar door de tuin loop geef ik meteen alle planten een knip en scheerbeurt. De lavendel die er erg verdroogd uit ziet knip ik tot de bodem. Geen idee of daar nog wat groens aan gaat komen. De schaar gaat verder ook in de oleanders en de grassen maar dat is een standaard klus in het voorjaar voor deze planten. Blijven alleen nog alle kale potjes over. Volgende week richting tuincentrum om tig geraniums te kopen. Klinkt misschien erg oubollig maar een geranium brengt hier het meeste waar voor je geld. Ze zijn niet duur en blijven het hele gastenseizoen bloemen dragen. Mits je natuurlijk de dooie bloempjes eruit haalt. Daar heb ik geen tijd voor maar er zijn altijd gasten die het niet kunnen laten om aan de uitgebloeide stengeltjes te plukken!

2 opmerkingen:

  1. Spannend...... We zullen duimen voor de palm en hopen hem deze zomer weer in goede gezondheid te mogen begroeten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik hoop dat de palm weer helemaal mooi wordt want een palm staat echt voor vakantie vind ik, dat hoort gewoon bij een Spaans huis, maar met jullie zorg en aandacht komt dat dat vast helemaal goed. PS Bewaar je wat stekjes van leuke plantjes voor me?

    BeantwoordenVerwijderen