Een Bed & Breakfast centraal gelegen in Andalusië

Welkom.
Op deze weblog kom je alles te weten over het wel en wee van een B&B.
Ons emigratieverhaal en de verbouwing van deze cortijo staan op www.spaansedromen.wordpress.com
En als je tot slot zin hebt om het allemaal in het echt te aanschouwen, kijk dan voor meer informatie op
http://www.cortijodelsueno.com

vrijdag 13 januari 2012

Zwembad klaar

Hé wat is dat nou? Het lijkt wel of alle voegen tussen de kleine zwembadtegeltjes blauw/groen zijn geworden. Bij nadere inspectie blijkt dat alle voegen zijn aangetast. Sterker nog tussen een heleboel tegeltjes zit helemaal geen voegsel meer. Hebben wij weer !! We doen eens navraag bij anderen die ook een zwembad hebben maar de meeste kijken ons verbaasd aan. Als we op internet zoeken dan blijkt het toch wel normaal te zijn. Iedereen moet zijn voegen van het zwembad vernieuwen na een jaar of 7. Hangt een beetje van af hoeveel chemicaliën er gebruikt zijn. Dit tast namelijk het voegsel aan. Wij weten dat bij ons zwembad ladingen chloortabletten zijn gebruikt. Het onderhoud is namelijk door de vorige eigenaar uitbesteed aan onze huidige buurman. En deze man is liever lui dan moe. Het gevolg is dat hij het niet schoonmaakte met de stofzuiger enzo maar gewoon ladingen chemicaliën in het water gooide. Wat de oorzaak dan ook is, het doet niets af aan het feit dat we het hele zwembad weer moeten voegen. Nadat de laatste gasten zijn weggegaan hebben we alle water eruit laten lopen. Voordat we gaan voegen moeten natuurlijk de aangetaste voegen schoon gemaakt worden. Met een kleine schroevedraaier pulken we alle resterende voegsel tussen de tegeltjes vandaan. Geen leuk werkje en ook niet iets wat je uren achter elkaar kunt doen. Gelukkig hebben we weken met mooi zonnig weer dus het is geen straf om buiten te werken. Nadat alle voegen netjes schoon gemaakt zijn komt het voegsel in beeld. In totaal smeren we 40 kg voegsel uit. En dan poetsen geblazen. Nu is het zwembad klaar. Joepie!! 
Ook hebben we meteen het probleem verlichting aangepakt. Het zwembad heeft 2 onderwaterlampen die al kapot waren toen we hier kwamen wonen. Het verhaal gaat dat er een overstroming is geweest en het pomphuis helemaal onder water heeft gestaan. De transformator van de lampen zit daar ook. Water en elektriciteit is geen goede combinatie vandaar dat ze het niet meer doen. Nu is het zwembad leeg en hét moment om dat probleem op te lossen. Op internet hadden we al gezien dat die speciale lampen niet goedkoop zijn maar we zijn toch naar een speciaalwinkel in Antequera gegaan. Omdat we geen verstand van elektriciteit  hebben  komt de man van de winkel om het te installeren. Hij begint eerst met het vervangen van de kapotte lampen. Eindelijk hebben we eens een keer geluk. De lampen zijn vervangen en ze doen het !! De oude transformator is dus gelukkig nog in orde, dat scheelt weer een hoop euri. Als het voegsel straks goed is doorgehard dan gaan we beginnen met het vullen. En dan is het zwembad weer helemaal klaar voor het zwemseizoen !

3 opmerkingen:

  1. Ziet er weer heel strak uit!!! Jullie kunnen er weer jaren tegen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw, dit zwembad ziet er weer super netjes uit. Ik krijg meteen zin om te gaan zwemmen als ik dit zie. Wel vervelend dat de vorige eigenaar en zoveel chemicaliën erin heeft gedumpt. Dit is dan wel weer jammer maar jullie hebben het geweldig opgelost!

    BeantwoordenVerwijderen