Een Bed & Breakfast centraal gelegen in Andalusië

Welkom.
Op deze weblog kom je alles te weten over het wel en wee van een B&B.
Ons emigratieverhaal en de verbouwing van deze cortijo staan op www.spaansedromen.wordpress.com
En als je tot slot zin hebt om het allemaal in het echt te aanschouwen, kijk dan voor meer informatie op
http://www.cortijodelsueno.com

dinsdag 15 november 2011

Dakgoot

Oude huizen hier hebben vaak geen dakgoot. Waarschijnlijk regende het vroeger nooit. Maar nu kan het toch behoorlijk gieten en dan is een dakgoot toch eigenlijk wel noodzakelijk. In het begin hebben we meteen een dakgoot aan het einde van het dakterras bevestigd omdat anders het terras van onze gastenkamer Adelfa daaronder een lading water krijgt. Maar verder dan die paar meter zijn we nooit gegaan. Als je een dakgoot gaat aanleggen krijg je altijd meteen de vraag: wat voor soort materiaal. De buurman raadde ons meteen kunststof af want dat trekt door de zon helemaal krom. Die van hem is al zo krom dat het water overal tussendoor lekt. Zelf vinden wij een dakgoot op een oude cortijo helemaal niet passen maar als er dan toch eentje moet komen dan eentje die niet opvalt. En dan kom je toch uit op de kleur wit. En wit is dan toch kunststof. Bij de bouwmarkt valt het ons meteen al op dat het heel slap materiaal is en dat is zeker niet bestendig tegen de enorme UV straling en hitte. En dan komen we bij een winkel terecht die degelijk materiaal aan projecten en aannemers verkoopt. De dakgoten die zij verkopen zijn van goede kwaliteit maar natuurlijk hangt daar een ander prijskaartje aan. We besluiten toch voor kwaliteit te gaan en zijn nu bezig het hele huis van dakgoten te voorzien. Achter de bijkeuken en de achterkant van het gastengedeelte is klaar. We plaatsen hier en daar ook nog een watercontainer zodat we wat van het regenwater kunnen opvangen en bewaren om de plantjes water te geven. Zo, nu nog 30 meter te gaan.

3 opmerkingen:

 1. Een behoorlijke klus, succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dat is het eerste wat we hier, aan de Costa Blanca gelijk hebben gedaan ! Het maakt een enorm verschil en dan krijg je ook niet die vieze bruine strepen op je muren ! succes !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Amigo Rob wij wensen jou heel veel sterkte met de laatste 30 meter. Op het ogenblik vertoeven wij in een B&B in Zuid Limburg voor een vijfdaagse vakantie, voor Mara want ik heb dat altijd, en genieten want de zon schijnt overdag en met 8 graden en een jas aan is het heerlijk in het Heuvelland.
  Voor foto's en meer kijk eens op onze weblog.
  Of is jullie internetverbinding met de USB stick nog steeds langzaam?
  Saludos
  Albert

  BeantwoordenVerwijderen