Een Bed & Breakfast centraal gelegen in Andalusië

Welkom.
Op deze weblog kom je alles te weten over het wel en wee van een B&B.
Ons emigratieverhaal en de verbouwing van deze cortijo staan op www.spaansedromen.wordpress.com
En als je tot slot zin hebt om het allemaal in het echt te aanschouwen, kijk dan voor meer informatie op
http://www.cortijodelsueno.com

zondag 16 oktober 2011

Douche


De badkamer van onze gastenkamer Olivo op de bovenste etage is later aangelegd. Er moest op de verdieping een afvoer komen voor het toilet en de douche. Direct een pijp naar beneden aanleggen is niet mogelijk want dan komt die midden in de onder gelegen comedor uit. Ze hebben daarom afvoerpijpen in een bocht van 90 graden in het enigszins verlaagde plafond van de comedor gemaakt. Plus nog dat de afvoerpijpen hier in Spanje een kleine diameter hebben zorgt ervoor dat het water van de douche niet meteen wegstroomt. Niets aan de hand als je je even afspoelt. Maar als je lang onder de douche staat dan ontstaat er een waterballet. Sommige gasten houden ervan om lekker lang onder de douche te staan en dan kunnen wij achteraf met de dweil door de kamer. Nu komt daar een einde aan want het doucheplateau wordt verlengd en er komt een hogere drempel voor. Gelukkig hebben we in de garage nog wat extra douchetegeltjes liggen. Een kwakje cement onderin, tegeltjes erop lijmen, tegeltjes voegen en klaar is de douche. Zo, nu hoeft er niet meer gedweild te worden.

2 opmerkingen:

 1. Gaan we binnenkort dan maar eens even uittesten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat hebben wij tijdens ons verblijf al gedaan en er stroomt geen water meer de kamer in als je de douche lang aan laat staan. Daar zorgt de opstaande rand wel voor.
  Het uitzicht vanuit deze kamer op de bergen vanaf je eigen terras is schitterend. Wij hebben dan ook gereserveerd voor 2012. Het is ons goed bevallen!
  Saludos de Albert y Mara

  P.S. Druk op onze naam en je komt direct op ons fotoverslag van B&B Cortigo del Sueño.

  BeantwoordenVerwijderen